ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI
SILNÝ HLAS NEZÁVISLÉ AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBY

CZ EN
ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI
SILNÝ HLAS NEZÁVISLÉ AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBY

Přemysl Martinek

Workshop SOFA – School of Film Advancement 2019/2020

Závěrečná zpráva – stipendium APA, program SOFA – School of Film Advancement 2019/2020


Workshop SOFA je zaměřený na projekty, které souvisí především s distribucí filmu a dalšími aktivitami, které nespadají přímo do kolonky filmová produkce. Je rozdělen na tři části a účastní se ho aktéři nejen ze zemí střední a východní Evropy. Každý z účastníků rozvíjí v rámci projektu jeden projekt. Připravuje pro něj rozpočet, finanční strategii, SWOT analýzu a další strategické dokumenty, které prezentuje nejdříve tutorům z různých oblastí audiovize (Sales, distribuce, filmové festivaly, filmové organizace, oborové asociace, producenti atd.) a následně i možným investorům.

V rámci workshopu jsem rozvíjel projekt VOD platformy Bionaut Kids, jejíž cílem bylo vytvořit bezpečný prostor pro sledování AVD obsahu pro děti na internetu formou VOD platformy především s lokálním obsahem a dosahem. Dále se v rámci workshopu rozvíjeli projekty Crew United Poland, sales společnosti Endorphine, festivalu svatebních filmů v Kišiněvu a další.

Workshop započal v létě 2019 prvním setkáním ve Varšavě. Následující setkání plánované do Gruzie muselo díky pandemii proběhnout na jaře 2020 online. Stejně tak poslední setkání původně plánované do Tallinnu v červnu 2020. Epidemie obecně velmi výrazně zasáhla do plánovaných projektů a také do průběhu a struktury semináře. Nicméně workshop měl kvalitní tutory, dobře vystavěnou strukturu, a kromě rozvíjení jednotlivých projektů byl velmi cenný v rámci networkingu.